Robert White Cancer Centre, Radiotherapy Unit

I have been dropping the artwork into the glazing frames to look at balance, proportion, scale & colour.

Inspired by Jurassic plant fossils, drafts & designs for discussion & comment by the project team & NHS Trusts are coming together in the studio. If successful these will be digitally printed onto glazing vinyl for the Radiotherapy Unit on the ground floor of the Robert White Cancer Centre based at Dorset County Hospital. These services are delivered by Poole Hospital as part of the wider county wide Cancer Services. The project is a collaboration between various agencies including Arts in Hospital & Poole Hospital Charity.

These artworks are presented as long elevations of ground to ceiling windows, but in reality they are a series of interlinked screens at angles to one another. For example, the External Lobby Entrance Screen will be seen through the Clothed Waiting Room Screen.

 

Draft Artwork for the Staff Meeting Room in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

An image of the Staff Meeting Room in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Above & Below: These are the interior views of glazed screens as they are at the moment. The Staff Meeting Room is overlooked by an unappealing brick wall & stepped access to a public footpath, which is at a higher level creating privacy issues. In the artwork designs, all areas in white will be either transparent glazing or opaque printed vinyl, allowing in light, but not views by the public. The Clothed Waiting Room and Reception area glass screens look out onto the ground floor external paved concourse linking this building to the Main Hospital and adjacent Canteen. The artwork screens will provide much needed privacy from the ground floor pedestrian areas outside and hopefully some peaceful distraction for patients coming regularly into the Radiotherapy unit.

 

 

Draft Artwork for the Clothed Waiting Room & Reception in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Floor Plan for the ground floor Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Samples of the designs will be digitally printed at full scale and installed in the Radiotherapy Unit for further comment and confirmation that the outcome is what is desired by staff and patients.

 

 

 

Detail: Draft Artwork for the Clothed Waiting Room & Reception in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft Artwork for the External Lobby Entrance to the Clothed Waiting Room & Reception in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

View of the External Lobby Entrance Screen from within the Clothed Waiting Room of the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft mock-up of window in 134. Entrance Lobby in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

 

Draft designs for windows in a series of rooms in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Above: These five rooms are linked via a corridor. I have shown them as a single open space – but in reality, each is a separate private clinic room or office.

 

Draft designs for windows in a series of rooms in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Detail: Draft design for the Gowned Waiting room in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft designs for windows in Clinic Rooms 1 & 2 in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft designs for windows in Technical Support & Admin Office in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft mock-up of window in 015. Technical Support Office in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Draft mock-up of window in 009. Gowned Waiting Room in the Radiotherapy Unit of the Robert White Cancer Centre, Dorchester. Artwork & Image: Christopher Tipping

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.